Waarom een glossy?

Eénmalige glossy ‘Verborgen Schatten’ voor het goede doel UAF:

Denk je eens in: je bent vluchteling en totaal afhankelijk van het land waarin je bent opgenomen. Je spreekt de taal niet, je diploma’s worden hier niet erkend… Je hele leven staat op z’n kop. En dan krijg je de kans de taal te leren, een studie te volgen en een baan te vinden. Zodat je voor jezelf en je gezin kunt zorgen. Zodat je economisch zelfstandig bent en een betere toekomst in het vooruitzicht hebt. Zodat je binding krijgt met het nieuwe land waarin je woont.

Dat is de oorsprong van de eenmalige charity glossy Verborgen Schatten. De Unie van Soroptimisten Nederland en de Stichting voor Vluchteling-Studenten (UAF) bedachten een gezamenlijk project, waarmee ze hopen dat vluchtelingenvrouwen – verborgen schatten in ons land – een zelfstandig en beter bestaan voor zichzelf kunnen opbouwen. Hoe? Heel eenvoudig, maar uiterst noodzakelijk & effectief: door begeleiding van studie en werk en door fundraising. Dit project vormde de basis voor deze glossy, die geheel belangeloos werd gemaakt en waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen van dit project.

Soroptimisten
Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich wereldwijd belangeloos inzetten voor vrouwen die hulp nodig hebben. De eerste club ontstond in Californië rond 1920. Met 90.000 leden verdeeld over 3.150 clubs in 126 landen, zijn de Soroptimisten de belangrijkste vrouwelijke serviceclub in de wereld. Soroptimisten richten zich met hun doelstellingen op de rechten van vrouwen en meisjes en sluiten daarmee aan bij de wereldwijde Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Verbinding
In het tijdschrift komen vrouwen van allerlei nationaliteiten, beroepen en leeftijden aan het woord en wordt duidelijk wat hen met elkaar verbindt. Rode draad in de glossy is ‘eten & koken’. Want ook de keuken verbindt, eten is universeel en samen aan tafel gaan maakt de afstand tussen mensen kleiner. De glossy heeft als eigen ‘verborgen schat’ een kookboekje met wereldse gerechten, passend bij de verhalen in de glossy.

Het doel van de glossy is lezers informeren en enthousiasmeren over de verrijking door andere culturen, zodat de lezer meer weet over allochtone vrouwen, hun ervaringen, hun problemen en oplossingen. Het blad wil respect en begrip genereren voor anderen. Daarnaast willen de Soroptimisten laten zien, dat je veel voor deze groep vrouwen kunt betekenen, als je hen de helpende hand uitsteekt, je verbindt met hen.

Nieuwsgierig blader even door de glossy via www.caplan.nl/schatten.

Helaas is een papieren exemplaar per 2013 niet meer te koop.

____________________________________________

 

____________________________________________

Dit bericht werd geplaatst in Culinair kerstpakket, Glossy Verborgen Schatten, Kerstpakket bestellen, Soroptimist, Soroptimistclub Hoorn e.o., UAF - Soroptimisten, Verborgen Schatten, Vriendinnenpakket en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s