Tipje van de sluier

Denk je eens in: je bent vluchteling en totaal afhankelijk van het land waarin je bent opgenomen. Je spreekt de taal niet, je diploma’s worden hier niet erkend. Je hele leven staat op z’n kop. En dan krijg je de kans de taal te leren, een studie te volgen en een baan te vinden. Zodat je voor jezelf en je gezin kunt zorgen. Zodat je economisch zelfstandig bent en een betere toekomst in het vooruitzicht hebt. Zodat je binding krijgt met het nieuwe land waarin je woont.

Dat is de oorsprong van deze eenmalige charity glossy Verborgen Schatten. De Unie van Soroptimisten Nederland en de Stichting voor Vluchteling-Studenten (UAF) bedachten een gezamenlijk project, waarmee ze hopen dat vluchtelingenvrouwen – verborgen schatten in ons land – een zelfstandig en beter bestaan voor zichzelf kunnen opbouwen. Hoe? Heel eenvoudig, maar uiterst noodzakelijk & effectief: door begeleiding van studie en werk en door fundraising. Dit project vormde de basis voor deze glossy, die geheel belangeloos werd gemaakt en waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen van dit project.

Pijlers in de glossy zijn
Inspiratie – Verbinding – Wijsheid – Div columns – En Verder


In het tijdschrift komen vrouwen van allerlei nationaliteiten, beroepen en leeftijden aan het woord en wordt duidelijk wat hen met elkaar verbindt. Rode draad in de glossy is ‘eten & koken’. Want ook de keuken verbindt, eten is universeel en samen aan tafel gaan maakt de afstand tussen mensen kleiner. De glossy heeft als eigen ‘verborgen schat’ een kookboekje met wereldse gerechten, passend bij de verhalen in de glossy.

Geschiedenis van vrouwen in Hoorn
De stad Hoorn, thuishaven van onze Soroptimistclub, is niet alleen bekend vanwege de mooie oude haven, de VOC-gebouwen of de gezellige binnenstad. Soroptimist Rita Lodde-Tolenaar brengt je op plekken waar vrouwen hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. De route vind je uitgeschreven in de glossy. Onderweg kom je langs culinair aantrekkelijke adresjes, waar je op vertoon van de glossy nog een leuke korting of cadeautje krijgt ook!

Wil je jouw bezoek aan Hoorn combineren met een overnachting, dan bieden we in de glossy een aantrekkelijk arrangement aan, op een wel heel speciale locatie! Nieuwsgierig geworden? Snel de glossy kopen!

Wil je je ook verbinden aan het goede doel via deze glossy?

De glossy is per januari 2013 niet meer te koop.

____________________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s