Winnend recept !

We kregen een groot aantal reacties op de wedstrijd

‘Wat is jouw favoriete recept’.

In de  glossy kun je lezen wie uiteindelijk het Delice messenblok met 5-delige inhoud van het kwaliteitsmerk Diamant Sabatier t.w.v. € 169,- heeft gewonnen. Dat geven we natuurlijk niet prijs, wel willen we jullie graag de heerlijke recepten geven van de inzenders die het helaas niet zijn geworden.

Rose Marie Doppegieter,  Soroptimist bij club Arnhem-Oost is ontzettend gek op zoet en geeft het recept voor een feestelijke mokka-notentaart. Zelf maakt ze dit eenvoudige, maar overheerlijke recept vaak even snel tussendoor. Omdat de ingrediënten overal bekend zijn, is het daarmee ook een internationaal (Sorren) recept.

Wat is er nodig:

  • 1 kop sterke koffie of espresso
  • ongeveer 10 marshmallows
  • 50 gram roomboter
  • 0,25 liter slagroom opgeklopte slagroom en wat extra’s om te garneren
  • ongeveer 100 gram gehakte gemengde noten
  • een kant en klare taartbodem, je kunt deze ook zelf maken*
  • chocolade hagel of vlokken

* 125 gram suiker en 3 eieren goed mixen, 125 gram boter toevoegen en vervolgens 250 gram cakemeel en een beetje melk; 30 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden, na een half uur op 150 graden gedurende ongeveer 30 minuten

 Hoe ga je te werk:

  • marshmallows in stukjes snijden met een natgemaakte schaar, in een kom doen
  • de kop hete koffie of espresso er overheen gieten
  • roomboter toevoegen, alles goed laten afkoelen
  • slagroom stijf kloppen
  • deze met de gehakte noten luchtig door het afgekoelde mengsel scheppen
  • op de taartbodem doen
  • minimaal 3 uur op een koele plaats zetten
  • met slagroom en chocolade hagel of vlokken garneren

____________________________________________________________

UAF Client Hedeil Alhabboubi is dol op zoet eten. Als ze naar de keuken gaat, wil ze iets zoets maken. Daarbij probeert ze van alles uit. Dit is haar recept:

Dit heb je nodig:
Voor het deeg

  •   ¾ beker meel
  •   ¾ beker water
  •  1 eet lepel gist
  •  1 theelepel bakpoeder
  •  1 eetlepel suiker
  •  3 eet lepels olie
  •  3 eet lepels poedermelk
  •  1 ei
  •  sesamzaad en zwarte peper

Voor de vulling:

  • 4 stuks driehoek kaas (La Vache qui rit)
  • 1 blikje crème FraÎche
  • 200g keukenroom voor de keuken
  • Poedersuiker
  • Goudse kaas

Hoe ga je te werk:

  • Meng met de mixer alle deeg ingrediënten, behalve het meel.
  • Saarna het meel toevoegen 1 uur laten rijzen

Bereid intussen de vulling

Meng alle ingrediënten met een vork, behalve de Goudse kaas.
Neem het gerezen meel en doe er een beetje olie op tot het vochtig wordt.
Verdeel het in tweeën: een deel helemaal op het bord, de vulling daarop storten en de Goudse kaas aan de zijkanten leggen
Dek af met het tweede deel van het deeg en doe hier wat geklutst ei op voor een mooie kleur Bestrooi met sesamzaad en zwarte peper

Plaats 20 min. bovenin een voorverwarmde oven (200˚). Eventueel kun je er na het bakken nog wat honing overheen doen

____________________________________________________________

Marianne Tonies-Toonen, lid van club Utrechtse Heuvelrug, stuurde een recept in dat lang geleden is ontstaan na een Paasfeest met vrienden en kinderen, die allemaal een eitje wilden versieren. Na afloop bleef er een flinke partij eieren over, zodat deze eipaté ontstond. Dit recept is al vaak de wereld over gegaan en overal werd er wel iets aan toegevoegd: van Nederland naar Zwitserland, de USA, Mexico, Zuid Afrika, Frankrijk. Het is een mooie gedachte te weten, dat een simpel recept zoveel variaties kan bieden. Het recept is voor 10 personen.

Wat is er nodig:

  • 8 hardgekookte eieren
  • 4 dl. mayonaise
  • 1 dl. ( griekse)yoghurt
  • 6 blaadjes gelatine
  • fjngesneden lente ui
  • 2 eetl. fijngesneden ontpitte zwarte olijven
  • 3 theel. Citroenrasp +1 eetl. citroensap.
  • Royaal versgemalen zwarte peper ( weinig zout want de zwarte olijven zijn al zout van zichzelf).
  • Cakevorm van ruim 1lt. Inhoud
  • huishoudfolie.
  • Beetje olie om de vorm mee in te vetten.

Hoe ga je te werk:

  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes( twee maal door de eiersnijder halen gaat het snelst). Snijd de olijven in kleine stukjes.
  • Boen de citroen, rasp de schil en pers een helft uit.
  • Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt.
  • Voeg hierbij de eieren, olijven, citroenrasp en citroensap.
  • Roer er de fijngesneden lente uitjes door en breng het geheel op smaak met zwarte peper en zo nodig wat zout.
  • Knijp de gelatine uit en los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje op een laag vuur.
  • Roer het gelatine door het eiermengsel.
  • Vet de cakevorm in met een heel dun laagje olie.
  • Bekleed de vorm met  huishoudfolie, door de olie blijft deze  goed op z’n plaats.
  • Vul de vorm met het eiermengsel.
  • Stoot de vorm even stevig op de ondergrond om de eventuele lucht te verwijderen.
  • Laat de paté minstens 4 uur, afgedekt, opstijven in de koelkast.

Variatie:

Een heerlijke variant op deze paté maak je met het toevoegen van 200 gram Hollandse garnalen.

Laat in dat geval de olijven achterwege, en neem ipv 8 eieren , 4 eieren. En ipv de lente uitjes neem je voor een deel bieslook voor een mildere smaak!

Nog een mooie variant is om fijngesneden gerookte forel toe te voegen en door de mayonaise/yoghurt een eetl. verse mierikswortel te roeren. Wat het ook wordt; geniet ervan, met brood en een groene salade is het een heerlijk lunchgerecht, maar het mis staat ook niet op een feestelijk buffet!

Meer recepten staan in de glossy

Een papieren exemplaar kunt u niet meer kopen. Wel kunt u nog genieten via de website  www.caplan.nl/schatten.

____________________________________________

____________________________________________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s